Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ερωτικές σχέσεις και Μητέρα Φύση

Ερωτικές σχέσεις: Μήπως η Μητέρα Φύση δίνει για ακόμα μία φορά την απάντηση?

Πόση φαιά ουσία έχει αναλωθεί (ειδικά από τις γυναίκες) για να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις και συμπεριφορές?

Μήπως πρέπει να φτάσουμε στις απαντήσεις πρέπει πρώτα να φτάσουμε στην "αναλοίωτη αρχή" που έλεγε ένας εκλεκτός φίλος και συνάδελφος, εννοώντας βέβαια το ανάλογο του μαθηματικού "αξιώματος" το οποίο από την μία δεν χρειάζεται απόδειξη και από την άλλη πάνω σε αυτό βασίζονται οι αποδείξεις των μαθηματικών "θεωρημάτων".

Μήπως τελικά στην περίπτωση των ερωτικών σχέσεων αυτή η "αναλλοίωτη" βρίσκεται στους βασικούς (εξελικτικούς) μηχανισμούς που διέπουν όλη την φύση (και άρα και το ανθρώπινο είδος) και τους οποίους πρέπει να κατανοήσουμε?

Βλέπετε, πολλές φορές έχουμε την ψευδαίσθηση ότι επειδή είμαστε τα μοναδικά νοήμονα όντα πάνω στον πλανήτη, δεν υπακούουμε στους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι, κατά την άποψη μας, είναι οι μηχανισμοί της "ζούγκλας".

Και όμως, ο χρόνος που απαιτήθηκε για την εξελικτική μας πορεία σαν νοήμονα όντα δεν αποτελεί παρά μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του γεωλογικού χρόνου (αν δεν απατώμαι, και ας με συγχωρέσουν οι ειδικοί, μιλάμε για λιγότερο από 100.000 χρόνια σε σχέση με τα εκατομύρια χρόνια που υπάρχει η ζωή πάνω στον πλανήτη).

Μήπως είναι λοιπόν λιγάκι παράτολμο να υποθέτουμε ότι μέσα σε μόλις 100.000 χρόνια ό άνθρωπος απέβαλλε από πάνω τους του εξελικτικούς μηχανισμούς της "ζούγκλας" οι οποίοι ίσχυαν (και ισχύουν) για μερικά εκατομμύρια χρόνια και οι οποίοι τελικά είναι και αυτοί που οδήγησαν στην δημιουργία του ανθρώπινου είδους?

Αν θέλετε λοιπόν να ενημερωθείτε για τους μηχανισμούς αυτούς, διαβάστε το θαυμάσιο άρθρο του Τάκη Μίχα στην "Ελευθεροτυπία" της 26/7/2007 με τον τίτλο "Oι άντρες προτιμούν τις ξανθιές από τη .... λίθινη εποχή".


==> ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ <==

1 σχόλιο:

  1. Σίγουρα η μητέρα-Φύση είναι πανταχού παρούσα σε όλες μας τις κινήσεις...αυτό είναι νομοτέλεια αναπόδραστη...
    Διάβασα το άρθρο που προτείνετε κι έχω κι εγώ να σας προτείνω να διαβάσετε το Ερωτύλοι οι άνθρωποι του Νεάντερταλ!.. που αποτελεί προϊόν μιας ενδιαφέρουσας ανθρωπολογικής έρευνας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή