Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Υπερθέρμαση: Τελικά ποιά είναι η αλήθεια?

Τα τελευταία χρόνια βομβαρδιζόμαστε ασταμάτητα από μηνύματα για την παγκόσμια υπερθέρμαση, φαινόμενα του θερμοκηπίου, διοξείδια του άνθρακα κλπ.


Να όμως και μια αιρετική άποψη (αντι-αντι-άποψη) που διατείνεται ότι πρόκειται για (άλλη μιά) απάτη που έχει σκοπό (τι άλλο) να κερδίζουν (ποιοί άλλοι) οργανωμένα συμφέροντα που μυρίστηκαν χρήμα και συσπειρώθηκαν γύρω από την έννοια "οικολογία".

Οσο και να ακούγεται αιρετικό, πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να δείτε αυτό το ντοκυμαντέρ, μόνο και μόνο για να ακούσετε και την άλλη άποψη....

Προσωπικά θεωρώ ότι η αλήθεια βρίσκεται (όπως πάντα) κάπου στην μέση.

Ειδικά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πιστεύω ότι η ανάπτυξη και η εκμετάλευσή τους θα πρέπει πρωταρχικά να στοχεύει στην αντικατάσταση των άλλων μορφών ενέργειας (πετρέλαιο, κάρβουνο κ.λπ.) που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα εκλείψουν, παρά στην ανακοπή του υποτιθέμενου φαινομένου του θερμοκηπίου.

Παρόλα αυτά όμως, ένα είναι σίγουρο: Καλές οι ανανέωσιμες αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙΣ πάνω τους, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Από που π.χ. θα παραχεί το ρεύμα μιας χώρας μία συνεφιασμένη καλοκαιρινή μέρα με ανέμους μηδέν μποφώρ και στην οποία το προηγούμενο χειμώνα δεν έβρεξε καθόλου (οπότε πάνε περίπατο και τα υδροηλεκτρικά) ?

Εκείνη την στιγμή λοιπόν χρειάζεσαι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ πηγή ενέργειας και αυτή δεν μπορεί να προέλθει από πουθενά αλλού παρά μόνο από τα "καταραμένα" ορυκτά καύσιμα!

Δείτε τοVideo....









<== ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ==>

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τις θεωρίες τους.

    H ξαφνική οικολογική μόδα και η φοβία της υπερθέρμανσης που τώρα έγινε γενικά και αόριστα κλιματική αλλαγή που ξεφεύγει απο τα στενά και μονόπλευρα όρια αποκλειστικά και μόνο της υπερθέρμανσης, έχει πολλές προεκτάσεις που θα εφαρμοστούν και θα τις δούμε στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή